• Home
  • Sport
  • OS inte givet för silverhästen All In
Sport

OS inte givet för silverhästen All In

[ad_1]

avHenrik Lundgren

GÖTEBORG. Han tog OS-silver med All In 2016. 

Men efter Catch Me Nots fantastiska mästerskapsdebut är OS-platsen inte given för All In.

– Catch Me Not är en häst som har väldigt mycket kapacitet, säger Peder Fredricson.

De tävlade i världscupfinalen för första gången, både Peder Fredricson och hästen Catch Me Not. Och mycket bättre debut kunde ekipaget inte fått. Trea i världen efter att ha avslutat med en felfri runda, men schweizarna Martin Fuchs och Steve Guerdat gjorde detsamma.

– Det var ändå en suverän känsla att få kliva upp på pallen inför hemmapubliken i Scandinavium. Jag har aldrig varit med om en sån här stämning någonsin. Hoppsporten har vuxit enormt i Sverige, alla är mer engagerade, alla är mer kunniga, säger Fredricson.

För två och ett halvt år sedan tog han OS-silver med hästen All In. En framgång som följdes upp med EM-guldet i Göteborg året därpå och dubbla Jerringpris. Men det är långt ifrån säkert att All In blir hästen som Fredricson förlitar sig på i Tokyo-OS nästa år. Hans stall är så fullt av hästar i världsklass att han under intervjun glömmer av hur många han har.

– Jag har faktiskt fyra hästar på den här nivån, och jag ger alla samma chans till OS. Den som är i bäst form blir uttagen. 

All In, Catch Me Not, Zacramento…?

– Christian K, Hansson… Förlåt, fem hästar har jag ju. Och så Zaloubet och Kirlo också. Jag har ett fantastiskt stall och fantastiska hästägare. Det är jag otroligt glad över. Men det är också ett ansvar på mig att ge alla hästar en fair chans och inte favorisera någon. Alla måste få samma chanser.

Det innebär att helgens succéhäst Catch Me Not högst troligt inte rider på EM i sommar. 

Är du förvånad att han gör sån succé redan i dag?

– Ja, jag är alltid imponerad kan jag säga. Det är fantastiska djur som kan gå in och leverera inför så många människor och så mycket ljud. Jag är imponerad av Catch Me Not, det måste jag säga. Han hade inte kunnat göra det bättre, nedslaget han gjorde får jag ta på mig. 

Hästen har bara varit i Fredricsons stall sen i somras.

– Han är så grön, men jag hade det på känn att han är speciell och nu har han bevisat det.

När vill du ta ett beslut om vilken häst du rider på i OS, och i sommarens EM?

– Så tätt inpå som möjligt, det faller på formen på hästen. Till de här mästerskapen är det också en förbundskapten som tar ut hästen, det är inte bara jag. Så jag kan lägga ansvaret på honom, haha.

Related posts

Timråstjärnan missar ödesmötet | Aftonbladet

admin

Allsvenskan: Fans fick vänta utanför inför IFK Göteborg-Elfsborg

admin

Columbus till slutspel efter straffdrama

admin

Leave a Comment