• Home
  • Fritid
  • Fem ungdomar till sjukhus efter missbruk av spiskummin
Fritid

Fem ungdomar till sjukhus efter missbruk av spiskummin

[ad_1]

Under torsdagskvällen påträffades en grupp ungdomar utslagna i ett hem i Falkenberg.

En av ungdomarna hade lyckats larma via 112 innan hon blev medvetslös, polis lyckades bryta sig in i lägenheten och hittade ungdomarna utslagna i köket.

– Det är en kvällsvickning efter en fest som gått snett, tydligen hade ungdomarna lagat mat och använt åtskiliga påsar spiskummin, berättar  Lars Brattberg, jourhavande befäl vid Polisen i Falkenberg.

– Redan efter en tugga kan man slås medvetslös av en sån här mängd kummin, berättar Brattberg.

Lars Brattberg berättar att missbruk av spiskummin blivit allt vanligare,
– Det är väldigt lättillgängligt och missbruket går allt längre ner i åldrarna. När jag var liten var det salt och peppar som gällde, kanske en klick ketchup på sin höjd.

Göran Stollerud, professor i drog- och substansmissbruk vid Lunds universitet, samt expert på ryska fängelsetatueringar, anser att problemet med spiskummin måste tacklas som del av en större strategi;
– Det höjs genast röster om förbud, fler poliser, bättre kontroller, men det är inte bara en fråga om tillgång, det är även en fråga om efterfrågan.

– Vi kan inte komma tillrätta med spiskummin utan att tackla själva huvudfrågan, varför är ungdomar i Sverige idag 2014, villiga att frivlligt konsumera spiskummin?

[ad_2]

Related posts

Leif GW Persson slog personbästa i Hässelbyloppet

admin

Hannah och Amandas nya produkt: ljummet vatten

admin

Kristianstad byter namn till Kristianbajs

admin

Leave a Comment